Skate Trick: How to learn skateboard tricks step by step

Hver uge bliver min indbakke ramt af skøjteløbere, der ønsker at forbedre deres Pop-spil. Nogle søger at få deres pop tilbage, andre søger blot at skubbe til grænserne i jagten på mere af det. Den gode nyhed er, at der findes videnskabeligt underbyggede måder at træne uden for brættet på og få maksimal overførsel til et større popspil. Denne artikel er her for at vise dig hvordan.

Når skøjteløbere taler om at få mere pop, henviser de ofte til evnen til at få mere højde, når de udfører deres tricks. Der er 3 komponenter, der indgår i evnen til at gøre dette:

Eksplosiv kraft: En skøjteløber er i stand til at udøve mest mulig kraft på kortest mulig tid. Størstedelen af dette kommer til udtryk i den hurtige bevægelse med at køre boardets baghale ned i jorden.
Mobilitet: Ses i skøjteløberens evne til at bevæge sig frit i positioner, der giver mulighed for maksimal pophøjde på brættet.
Evnen til at bremse deres kropsvægt: Din evne til at bremse din nyfundne kraft vil være afgørende for at holde dig på dit board. En manglende evne til at bremse kan føre til problemer i ankler, knæ og hofter, som vil medføre, at du bruger mere tid uden for brættet end på brættet.
De følgende øvelser er i den avancerede ende af skalaen og er beregnet til at blive brugt, efter at en skater har mestret serien “Best Leg Exercises for Skaters” ( https://youtu.be/UAKO3H9-ZV8 ) på YouTube-kanalen Skateboard Strength. Disse kan i sig selv give store fordele som grundarbejde til at forbedre dit pop, så jeg anbefaler at udnytte det og starte der, før du tager fat på det følgende program.

Dette program kan implementeres i din træningsrutine i starten af din træningsdag. Først er der en mobilitetssekvens, der ikke kun forbereder dig til den kommende træning, men også arbejder på de bevægelseskvaliteter, der er nødvendige for at poppe frit i positioner.

Dernæst bruger vi en avanceret træningsmetode kaldet kontrastsæt (mere om det om lidt) for at træne de kvaliteter, der er nødvendige for at bremse kraften fra dit nyfundne pop og holde dig skadesfri. Derefter giver vi dig de superkræfter, du kom her for: Evnen til at have gudelignende pop på brættet.

Mere om videnskaben:

Et kontrastsæt er, hvor vi vælger en øvelse, der vil arbejde på de kvaliteter, vi skal udtrykke på boardet, overbelaster den med vægt og supplerer den derefter med den samme bevægelse udført med lettere belastning på en eksplosiv måde. Det vi forsøger at udnytte her er noget der hedder Post Activation Potentiation eller PAP (I know, fancy right?). Kort sagt vil kroppen kun fyre så meget muskelvæv op, som den finder nødvendigt for en opfattet opgave, så det dette program har til formål at narre den til en all-systems-go tilgang til at fyre op for en bevægelse, svarende til det vi skal udtrykke på brættet.

Vi kan så udnytte dette vindue med maksimalt potentiale til at lære kroppen at bevæge sig eksplosivt, samt opbygge de rette neurale baner, så kroppen kan bevæge sig på denne måde igen. Dette sætter nu scenen for, at du kan overføre denne nyfundne kraft over på brættet.

Sådan interagerer du med dette program:

Dette program er designet til at supplere den træning, du allerede laver, selv om det er vigtigt at skubbe det ind i starten af din træningsdag for at maksimere resultaterne. Udfør det op til to gange om ugen med mindst 2 dages pause imellem, og sørg for at hvile i den nødvendige tid mellem sættene. Manglende hvile kan påvirke din restitution og dermed gå glip af de tilsigtede fordele ved programmet. Hvis du undlader at gøre begge dele, vil du ikke kunne restituere ordentligt og skabe den stimulus, vi er ude efter.

Fase 1: Minimum 2 uger, maksimum 4 uger på programmet.

Mål:

Arbejde på bevægelighed i hofterne for at minimere friktion, når man eksploderer i luften.
Brug Bulgarian split squat til at overbelaste bevægelsen mest i forhold til popfasen på brættet.
Brug den reaktive fangst til at lære kroppen at bremse kraften, så den kan komme i de næste faser.

Fase 2: Minimum 2 uger, maksimalt 4 uger på programmet.

Formål:

Fortsæt arbejdet med hoftebevægelighed.
Brug Bulgarian split squat til at overbelaste bevægelsen mest i forhold til popfasen på brættet
Brug det reaktive spring til at udnytte PAP for at lære evnen til at eksplodere.

Fase 3: Minimum 2 uger, maksimalt 4 uger på programmet.

Formål:

Fortsæt arbejdet med hoftebevægelighed, samtidig med at udfordringen med stabilitet i hofterne øges.
Brug Bulgarian split squat til at overbelaste bevægelsen mest i forhold til popfasen på brættet